Toen de petitie gestart werd om handtekeningen binnen te halen voor hogere straffen bij minderjarigen, werd ik gelijk platgebeld door verschillende media. Ik was druk bezig met mijn boek, dus ik wist eigenlijk nergens van. Maar al heel gauw wist ik van de hoed en de rand. Ik kon daarna iedereen doorverwijzen naar diegenen die daar verantwoordelijk voor waren. De ouders van Romy en Savannah en Nick zijn moeder met haar vriend.

Mijn menig werd natuurlijk ook gevraagd. Ik ben daar heel duidelijk in, want ik heb de petitie gelijk getekend. Als je vijftien of zestien bent en je vermoordt iemand, dan weet je volgens mij donders goed waar je mee bezig bent. Dan is één jaar gevangenisstraf veel te kort. Daarnaast zit er een heel rijtje los in diegene zijn bovenkamer, een gevaar voor de maatschappij. Wat mij betreft hoeft zo een figuur nooit meer terug te keren.

In ons geval is dat ook zo, de moordenaar van Nick, een veel te lage straf kreeg hij. Yasin, totaal geflipt, wist absoluut van te voren wat hij ging doen! Die heeft volgens mij flink wat klappen tegen zijn kop gehad, alles flink door elkaar geschud in die bovenkamer en het is daarna nooit meer goed gekomen. Wat een miezerig rotventje. Volgens bekende, goede artsen heeft Yasin aan twee jaar behandeling in een tbs-kliniek niet genoeg. Nee, eerst zien te ontdekken wie hij zelf is, ervan uitgaande dat dat binnen twee jaar lukt bij hem. Lijkt mij sterk. Maar daarna begint de echte behandeling pas en dat kan jaren duren. Drie jaar jeugd-TBS is hier dus ook veel te weinig!

Yasin zijn advocaat had ook een paar artsen ingeschakeld, maar wat zij beweerden werd afgedaan als lulkoek, net afgestudeerd of

zo. Er was er zelfs één, die nam het zo verschrikkelijk voor dat rotventje op, het leek wel of hij ook de advocaat van Yasin was. Geen idee wat Yasin met die man gedaan heeft in het spreekkamertje…

Om op de hogere straffen voor minderjarigen terug te komen, er zijn uiteraard heel veel mensen die denken dat ze er verstand van hebben. Allemaal gestudeerd, sommigen zijn zelfs minister geworden. Die kindjes verdienen een tweede kans! Dat is wat ze roepen. Ja, als ze een rolletje drop pikken, dan mogen ze van mij een tweede kans. Maar als je op die leeftijd iemand vermoordt! Echt niet! Ik weet niet of de minister ook kinderen heeft. Maar stel hij heeft ze en er wordt er één van vermoord, dan ondertekent hij die petitie zelf ook.